Så olika löser chefer och coacher ett problem

 

 

 

Vid många tillfällen har jag mött deltagare med någon form av chefsbefattning som haft extra svårt i början att använda coachverktygen de lärt sig.

Och varför, jo för att de är vana att lösa problem på ett visst sätt som inte är coachande.

Och vad är det?

Generellt sett kan det gå till så här: ett problem av något slag uppstår på arbetsplatsen och det kommer till chefens kännedom, ofta via en medarbetare. Vad händer då (naturligtvis inte alltid men ofta)? Chefen bryr sin hjärna med att snarast hitta en lösning på problemet alt. tar tag i problemet själv. Så här:

Problem – chefen tar emot problemet – fokus: lösning.

Ibland är det förstås det enda rätta att göra. Men ofta är lösningen inte så självklar. Vad beror problemet på? Och hur kan vi undvika att det uppstår igen?

 

Och då närmar vi oss coachers sätt att lösa ett problem.

Inledningen är densamma – en medarbetare kommer med ett problem, men istället för att fokusera på lösningen, fokuserar coachen/den coachande ledaren på medarbetaren. Vad handlar detta om egentligen? Vari ligger utmaningen? Lärandet? Det finns många anledningar till att ett problem har uppstått. Det kan vara ren okunskap. I så fall handlar insikten om att här behövs information, ökad tydlighet eller kompetensutveckling. Eller så fanns kunskapen och ändå uppstod problemet. Varför? Rädsla kan vara en anledning – för att såra nån, ta plats, riskera att göra fel mm. Att utforska helt värderings och kritikerfritt vad den egentliga anledningen är ger förutsättningar för att kunna åtgärda det. Då löser vi inte endast problemet här och nu utan bygger fr.a. för ett hållbart lärande och ökat växande av våra medarbetare. Och därmed färre akututryckningar för den coachande ledaren i fortsättningen.

 

Så här: problem – den coachande ledaren låter problemet finnas kvar hos medarbetaren – fokus medarbetaren– lösning – växande och lärande för medarbetaren – färre problem på den coachande ledarens bord

 

Så agerar en sann coachande ledare.

2 tankar om “Så olika löser chefer och coacher ett problem

  1. Cecilia Lindberg says:

    Kan bara nicka instämmande.. Hade ett samtal med min dotter som fastnat och inte kunde få till resultat i jobbsökande mm. Då fick vi efter en stund fram de egenskaper som hon hade som kunde lyftas fram och anledningen som gjorde att det inte hände något.. Hon kom ju på det själv.. Efter en stunds frågor..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *