Så hajpar du stämningen på julens släktträffar (eller vilka andra träffar som helst)

Vad tycker du om släktträffar? Är de helt fantastiska och otroligt givande eller har de hamnat mer i slentrianfacket? Om det sistnämnda kan det finnas anledning att åtgärda det.

En av våra tidigare deltagare delade med sig av vad hon gjort:

I våra utbildningar är vi mycket generösa med att förmedla det vi uppskattar hos varandra (istället för att reagera på det vi inte gillar) och det gav den här kursdeltagaren idén om att ändra på en kommande (slentrianmässig) familjeträff. Hon bjöd in alla som ville att i tur och ordning få sätta sig i en speciellt stor och vacker stol och så fick alla andra berätta vad de uppskattade hos den personen. Äkta och ärligt. Jag tror tom att hon gjort en krona som personen fick ha på huvudet. Hon gjorde verklige en grej av det. Extra allt.  Personen i stolen fick inte kommentera utan bara lyssna till vad alla andra sa. Och så gick de laget runt så alla fick sitta i ”kungastolen”.

Stämningen blev helt annorlunda, en och annan glädjetår syntes i ögonvrårna och relationerna fördjupades. Enkelt verktyg, stor effekt.

Andra kursdeltagare har delat med sig av hur de fört det här verktyget vidare till jobbet och t.ex. börjat måndagens team möte med att alla gett varandra uppskattning i tur och ordning. Vilken energi det gett! Vilken start på veckan! Men nu är det snart jul och större chans att ni träffar familj och släktningar. Annorlunda team möten kan bli 2018 års nyårslöfte J

Med den idén vill jag önska er en riktigt GOD JUL med många kärleksfulla möten som du har möjlighet att skapa. Vi hörs 2018.

 

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *