Upplägg

8 dagars utbildning

Mentorcoaching

Coachsamtal med egna övningsklienter

Performance Evaluation (Färdighetsprov)

Support vid ansökan om ICF Certifiering

Certifieringsprogram för Coacher och Ledare

Level 1

Känner du också längtan efter något meningsfullt? Något som verkligen gör skillnad i andra människors liv och i ditt eget? Då är det här utbildningen för dig. Här får du alla verktyg du behöver för att kunna coacha andra på ett professionellt sätt – oavsett ämne och sammanhang.

Utbildningen Level 1 mot Certifierad Coach är uppbyggd på de 8 kärnkompetenserna, definierade och framtagna av ICF (International Coaching Federation) för att stödja professionella coacher på den globala planen och för att utrusta coacher och ledare med de vassaste coachingverktyg marknaden kan erbjuda.

För anmälan, kontakta oss

Ladda ner

Upplägg

8 dagars utbildning

Mentorcoaching

Observerade coachingsessioner

Coachsamtal med egna övningsklienter

Performance evaluation (examination)

Support vid ansökan om ICF Certifiering

Pris

39 000 kr ex moms
(48 750 kr inkl moms)

För vem?

Utbildningen är för dig som vill bli Certifierad Coach på ICF ACC-nivå.

Välkommen till denna internationellt erkända och kvalitetssäkrade utbildning, ackrediterad av ICF – International Coaching Federation.

Inga förkunskaper krävs.

Praktisk info

8 dagars utbildning

Stockholm, Malmö & Online

Pris

39 000 kr ex moms
(48 750 kr inkl moms)

Under utbildningen mot Certifierad Coach får du kraftfulla coachverktyg som du kan använda direkt efter utbildningsdagen, ett nätverk med andra coacher och möjlighet att själv bli coachad.

Mera om effekterna samt forskning kring coaching hittar du på följande sidor:
coachingfederation.org – research
coachingfederation.se – forskning

På CoachCompanion är filosofin enkel: vi formar utbildningar vi själva skulle vilja delta i. Ambitionen är att skapa en atmosfär som är rolig och tillåtande, men samtidigt utmanande. En plats där vi möts som människor, snarare än som ledare eller deltagare. Hur vi lär oss är minst lika viktigt som vad vi lär oss. Därför lägger vi stor vikt vid praktisk tillämpning med mycket övningar. Hjärnan vill ha roligt när den jobbar!

Upplägg och hög kvalitet har gjort vår Coachutbildning mot Certifierad Coach till en av Sveriges mest populära inom området. CoachCompanion och våra coachutbildningar är ackrediterade av International Coaching Federation (ICF) och erbjuder möjlighet till certifiering hos ICF på ACC- och PCC-nivå.

Investera i dig själv och din framtid!

Performance Evaluation (Färdighetsprov)

Utbildningen avslutas med ett Färdighetsprov (Performance Evaluation). Hela processen mot Certifierad Coach är tydlig och i steg. Du kan välja att göra Performace Evaluation på svenska eller engelska. Vår process för dig som delgarare blir som en “All-Inklusive service”.

CoachCompanion är ackrediterade av ICF att utbilda och Examinera på både Level 1 och Level 2 mot att bli Certifierad Coach. Detta program är Level 1 , som förbereder dig för att bli Certifierad Coach på ICF ACC-nivå. Du kan välja att fortsätta efter din utbildning till Level 2, vilket förbereder dig för att bli Certifierad Coach på ICF PCC-nivå. Du kan anmäla dig till Level 2 både under din utbildning Level 1 eller efter utbildningen.

Startdatum

Stockholm

Februari 2024

14-15 februari
19-20 mars
23-24 april
23-24 maj

April 2024

15-16 april
14-15 maj
13-14 juni
19-20 augusti

Juni 2024

24-28 juni
14-16 augusti

September 2024

19-20 september
17-18 oktober
20-21 november
11-12 december

November 2024

4-5 november
3-4 december
14-15 januari
4-5 februari

Malmö

Mars 2024

7-8 mars
9-10 april
6-7 maj
3-4 juni

Juni 2024

24-28 juni
21-23 augusti

September 2024

30 september-1 oktober
23-24 oktober
27-28 november
17-18 december

Online

April 2024

5 & 8 april
18-19 april
21-22 maj
17-18 juni

Oktober 2024

14-15 oktober
13-14 november
9-10 december
22-23 januari

Jag valde CoachCompanion dels för att jag fått tips om dem från en kollega, men framförallt för att de är internationella och ackrediterade utbildare utav ICF. Vilket har gjort att resan till att bli certifierad coach har gått väldigt smidigt!Att gå diplomering och certifieringsutbildning tillsammans med CoachCompanion har gett mig väldigt mycket. Jag har fyllt på min coachnings verktygslåda så att den nu är välfylld med härliga och användbara verktyg. Jag har fått både teoretisk kunskap men framförallt har jag fått möjlighet att praktiskt prova alla verktygen både som coach och även upplevt dem som klient, samt att jag har fått feedback på min coachning i samband med det. Jag har växt som coach och jag har växt som människa. Den här utbildningen har varit den bästa investering jag gjort i mig själv och min egen personliga utveckling!

Ida Shomali
VD/Founder och Coach, Coachingbyida

Det som givit mig mest är känslan av att vara i ett sammanhang med andra i samma situation. Både er som ledare men framförallt mina coachkollegor. Som egenföretagare är det lätt att fastna i sina egna tankar och begränsningar och att känna sig ensam i sitt eget företagsutvecklande.

Men i och med Business Hub så har jag känt mig som en del av ett sammanhang vilket sporrat mig att ta tag i det jag behöver göra för att komma vidare i min företagsutveckling.
Att dessutom kunna bolla sina idéer och problem med kunniga ledare har varit guld värt.

Certifierad coach Helena Grandell
Helena Grandell

Det känns underbart att ha blivit både diplomerad och certifierad coach – Stort Tack för ert stöd i processen! Det har varit enormt utvecklande, både för mig som person och min roll som professionell coach. Utbildningen har lärt mig tillämpa metoder, verktyg, processer och det coachande förhållningssättet på ett effektivt sätt. Jag tar med mig väldigt mycket från utbildningarna och relationerna jag har byggt. Jag rekommenderar CoachCompanion varmt som utbildningsleverantör.

Michelle Vithal Bergström
Business Strategy & Operations Leader, IKEA

Programupplägg

Level 1 omfattar åtta utbildningsdagar. Dagarna fördelas antingen på fyra tillfällen om två dagar per månad, alternativt som intensivutbildning, då fördelad på två tillfällen med fem sammanhängande dagar i juni samt tre dagar i augusti. För datum, se Startdatum.

Som stöd för ditt lärande mot att bli Certifierad Coach ingår 10 obligatoriska Mentorcoachsessioner med en ICF PCC coach (Professional Certified Coach). Under utbildningen ska du genomföra fem coachsamtal vardera med tre övningsklienter (totalt 15 samtal). Utbildningen avslutas med ett Färdighetsprov (Performance Evaluation).

Modul 1 (dag 1 och 2): Att sätta grunden för ett coachsamarbete

Efter modul 1 har deltagarna fått konkreta verktyg för att komma igång med coaching av sina övningsklienter. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Agerar etiskt, Upprättar och efterlever avtal och överenskommelser, Lyssnar aktivt, Utvecklar förtroende och trygghet.

Modul 2 (dag 3 och 4): Att coacha klienten och inte ämnet

Vår egen modell – ”Vulkan coaching” – presenteras och tränas. I modul 2 får kursdeltagarna ett antal övningar som syftar till ökad självinsikt hos klienten. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Väcker medvetenhet, Faciliterar klientens utveckling.

Modul 3 (dag 5 och 6): Coachens verktygslåda

För ökad och snabbare effekt i coachsamarbetet kan coachen använda verktyg i form av det fysiska rummet, alla sinnen mm. Ett smörgåsbord av olika verktyg presenteras och tränas. I denna fullmatade modul tränas också ”vad gör en fråga kraftfull?” samt hur coachen genom att vara mer proaktiv kan öka klientens medvetenhet och se nya möjligheter. Kärnkompetenser: Införlivar ett coachande förhållningssätt, Väcker medvetenhet.

Modul 4 (dag 7 och 8): Min storhet som coach

I modul 4 tränar deltagarna att föra samman vad de lärt hittills om alla kärnkompetenserna och använda dem utifrån sin egen unika coachstil. Här tränas även deltagarna i processcoaching och tar coachingen därmed till än djupare nivåer. Kärnkompetenser: Faciliterar klientens utveckling, Bibehåller närvaro, Väcker medvetenhet.

Våra deltagare berättar

Delbetalning av din utbildning

Nu kan du delbetala din utbildning räntefritt genom Human Finans!
Läs mer om hur du gör här: DELBETALNING