Upplägg

8 dagars utbildning

Mentorcoaching

Coachsamtal med egna övningsklienter

Performance Evaluation (Färdighetsprov)

Support vid ansökan om ICF Certifiering

Certifieringsprogram för Coacher och Ledare

Level 1

Känner du också längtan efter något meningsfullt? Något som verkligen gör skillnad i andra människors liv och i ditt eget? Då är det här utbildningen för dig. Här får du alla verktyg du behöver för att kunna coacha andra på ett professionellt sätt – oavsett ämne och sammanhang.

Utbildningen är uppbyggd på de 8 kärnkompetenserna, definierade och framtagna av ICF (International Coaching Federation) för att stödja professionella coacher på den globala planen och för att utrusta coacher och ledare med de vassaste coaching verktyg marknaden kan erbjuda.

För anmälan, kontakta oss

Ladda ner

Startdatum

Upplägg

8 dagars utbildning

Mentorcoaching

Observerade coachingsessioner

Coachsamtal med egna övningsklienter

Performance evaluation (examination)

Support vid ansökan om ICF Certifiering

För vem?

Utbildningen är för dig som vill bli ACC certifierad coach.

Välkommen till denna internationellt erkända och kvalitetssäkrade utbildning, ackrediterad av ICF – International Coaching Federation.

Inga förkunskaper krävs.

Våra deltagare berättar

Under utbildningen får du kraftfulla coachverktyg som du kan använda direkt efter utbildningsdagen, ett nätverk med andra coacher och möjlighet att själv bli coachad.

Mera om effekterna samt forskning kring coaching hittar du på följande sidor:
coachingfederation.org – research
coachingfederation.se – forskning

På CoachCompanion är filosofin enkel: vi formar utbildningar vi själva skulle vilja delta i. Ambitionen är att skapa en atmosfär som är rolig och tillåtande, men samtidigt utmanande. En plats där vi möts som människor, snarare än som ledare och deltagare. För hur vi lär oss är minst lika viktigt som vad vi lär. Därför lägger vi stor vikt vid praktisk tillämpning med mycket övningar. Hjärnan vill ha roligt när den jobbar.

Upplägg och hög kvalitet har gjort vår Coachutbildning till en av Sveriges mest populära inom området. CoachCompanion och våra coachutbildningar är ackrediterade av International Coaching Federation (ICF) och erbjuder möjlighet till certifiering på ACC och PCC nivå. 

Investera i dig själv och din framtid! 

Våra deltagare berättar

Praktisk info

8 dagars utbildning

Stockholm, Malmö & Online

Pris

39 000 kr ex moms
(48 750 kr inkl moms)

Performance Evaluation (Färdighetsprov)

Utbildningen avslutas med ett Färdighetsprov som på originalspråketet heter Performance Evaluation. Hela processen mot certifieringen är enkelt och det görs på svenska. För deltagare, blir detta All-Inklusive service.

CoachCompanion är ackrediterade av ICF att utbilda och Examinera på både Level 1 och Level 2. Detta är Level 1 program, som förbereder dig för ACC certifiering. Du kan välja att fortsätta din utbildning på Level 2, vilket förbereder dig för PCC, både under och efter denna utbildning.

Det känns underbart att få titulera sig som certifierad coach! Utbildningen har gett mig många nya insikter och bidragit till att jag har utvecklats både som människa och i mitt yrkesliv. Det är fantastiskt att möta människor som coach och bidra till att få andra att växa.

Stort tack CoachCompanion, ni är både professionella och empatiska!

Veronica Sandelin

Idag är jag både glad, inspirerad och så tacksam över att jag valde att certifiera mig som coach via CoachCompanion. Utbildarna är kompetenta och inspirerande personer, som hjälpt mig att utvecklas till den samtalscoach jag är idag. Jag ser idag storheten i mina klienter och i mig själv.

Elisabeth Kalkhäll

Tänk att skulle bli så roligt och givande att uppdatera sig efter 15 år som Coach.
Fick nya infallsvinklar och verktyg, fick samarbeta med blivande coacher och oj vad givande det blev. Tack CoachCompanion! Alla skulle uppdatera sig emellanåt, det ger både ny kunskap och ny energi.

Marie Havemose

Programupplägg

Level 1 omfattar åtta utbildningsdagar. Dagarna fördelas antingen på fyra tillfällen om två dagar per månad, alternativt som intensivutbildning, då fördelad på två tillfällen med fem sammanhängande dagar i juni samt tre dagar i augusti. För datum, se Startdatum.

Som stöd för ditt lärande ingår 10 obligatoriska Mentorcoachsessioner med en professionell coach, PCC. Du kommer även att behöva genomföra fem coachsamtal vardera med tre övningsklienter (totalt 15 samtal). Utbildningen avslutas med ett Färdighetsprov (Performance Evaluation).

Modul 1 (dag 1 och 2): Att sätta grunden för ett coachsamarbete

Efter modul 1 har deltagarna fått konkreta verktyg för att komma igång med coaching av sina övningsklienter. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Agerar etiskt, Upprättar och efterlever avtal och överenskommelser, Lyssnar aktivt, Utvecklar förtroende och trygghet.

Modul 2 (dag 3 och 4): Att coacha klienten och inte ämnet

Vår egen modell – ”Vulkan coaching” – presenteras och tränas. I modul 2 får kursdeltagarna ett antal övningar som syftar till ökad självinsikt hos klienten. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Väcker medvetenhet, Faciliterar klientens utveckling.

Modul 3 (dag 5 och 6): Coachens verktygslåda

För ökad och snabbare effekt i coachsamarbetet kan coachen använda verktyg i form av det fysiska rummet, alla sinnen mm. Ett smörgåsbord av olika verktyg presenteras och tränas. I denna fullmatade modul tränas också ”vad gör en fråga kraftfull?” samt hur coachen genom att vara mer proaktiv kan öka klientens medvetenhet och se nya möjligheter. Kärnkompetenser: Införlivar ett coachande förhållningssätt, Väcker medvetenhet.

Modul 4 (dag 7 och 8): Min storhet som coach

I modul 4 tränar deltagarna att föra samman vad de lärt hittills om alla kärnkompetenserna och använda dem utifrån sin egen unika coachstil. Här tränas även deltagarna i processcoaching och tar coachingen därmed till än djupare nivåer. Kärnkompetenser: Faciliterar klientens utveckling, Bibehåller närvaro, Väcker medvetenhet.

Delbetalning av din utbildning

Nu kan du delbetala din utbildning räntefritt genom Human Finans!
Läs mer om hur du gör här: DELBETALNING