Månadens samarbete


Marie Klockare, Petra Bergström och Linda Ekendahl

Starka gemensamma värderingar och ett gemensamt intresse för att utvecklas både personligen och professionellt har skapat en god plattform för delägarna i Prosperity AB.

”… vi är tre framgångsrika företagare som såg möjligheten att tillsammans skapa mervärde i ett gemensamt sammanhang och utveckla affärsmöjligheter tillsammans. Många förfrågningar och behov hos våra befintliga kunder är grunden till vår affärsidé… där vi även har gedigen erfarenhet”

Varför valde ni att gå coachutbildning?
Marie – ”Jag ville komplettera mina tidigare erfarenheter med något ytterligare. Coaching kändes självklar. Något som jag kunde få användning av i flera olika sammanhang både för mig själv och andra. Så snart jag börjat diplomutbildningen så kändes det självklart att även certifiera mig.”

Petra – ”För mig var det främst för min personliga utveckling. Jag har jobbat mycket med rekrytering och att coacha ledare vid rekryteringar samt ledarskapsfrågor. När jag var övningsklient till en coach under utbildning så väcktes mitt intresse. Från början var tanken att jag skulle gå diplomutbildningen men nu går jag även certifieringsutbildningen. ”

Linda – ”Jag har jobbat med ledarskap och organisationsutveckling i många år. Jag har också jobbat mycket i och med mentorprogram och hade tänkt att jag gärna ville få en mer djup kompetens inom coaching och dess verktyg. Men inte prioriterat det. Jag ville komplettera i det arbete jag redan gör men också utveckla det till något som hjälper mig och utvecklar mig.”

Vad har utbildningen gett er?
Marie – ”Jag känner mig än mer grundad, något som jag tycker är viktigt. Dialogen med andra är naturlig och ärlig utan att jag behöver känna att jag ska ha färdiga lösningar klara i huvudet. Jag kan använda min kompetens fullt ut och vi kommer fram till den bästa vägen gemensamt. Att verkligen lyssna in vad kunden säger. Något som jag självklart redan tidigare tyckt vara viktigt men nu har jag en dimension till.”

Petra – ”Coachutbildningen är ett komplement till min tidigare erfarenhet. Min ödmjukhet i förhållningssättet har påverkats och jag kan dra nytta av detta i många sammanhang inte bara i coachning. Den har gett mig ytterligare ett verktyg att använda i min professionella karriär.”

Linda – ”Tidigare har jag känt att jag ska prestera en lösning. Nu behöver vi inte komma med hela lösningen utan vi kan skapa den tillsammans med kunden. Det känns äkta. Vi har generösa som ett av våra värdeord. Det coachande förhållningssättet känns generöst. Lita på att kunden själva vet vad de behöver förbättra, utveckla eller förändra. Vad har organisationen idag och så gör vi det som krävs, tillsammans! Det känns så befriande att göra det tillsammans och det blir professionellt. Coachingen är verkligen ett verktyg för oss och som gör skillnad. Att vi har själva utbildningen i sig är ett professionellt kvitto på att vi menar allvar. Vi själva vidareutvecklar oss.”

Vad har utbildningen gett ert samarbete?
Marie – ”Vi har en gemensam plattform. Jag är trygg när ska träffa kund att jag kan ta med mig antingen Petra eller Linda. Det spelar egentligen ingen roll för jag vet att vi får fram budskapet. Det är enkelt och vi kommer att vara professionella. Det är en styrka att vara fler än en.”

”Vi är trygga med varandra. När jag (Marie) valde att vara assisterande coach under Petras och Lindas certifieringsutbildning blev det en extra samverkan genom att vi gör detta tillsammans. Vi är trygga och generösa mot varandra och inte bara mot våra kunder. Vi jobbar och är mycket tillsammans och dessutom delar vi vår professionella utveckling som bidrar till allas lärande och utveckling.

Vi träffades en gång i tiden på WM-data. En tid som för oss varit oerhört värdefull och gett oss många viktiga övertygelser – som hur viktig en stark företagskultur är, som bygger på tillit och tilltro till människor. Att ha en kreativ miljö där potential och drivkraft tas tillvara genom ett ledarskap som skapar utrymme att få prova nytt och växa. Den kultur vi fick chans att vara med i och bidra till har blivit grunden för de värderingar och arbetssätt vi levt och verkat i under våra jobbkarriärer inom olika bolag och branscher.”

Vad gör ni nu?
”Det händer så många roliga saker. Vi är i ständig utveckling och utgår ifrån vad våra kunder efterfrågar. Vi har en grund med tre affärsområden – Ledership and Teams, People Prosperity, From Values to Reality. I våra uppdrag hos våra befintliga kunder får vi ytterligare förfrågningar så det är många roliga affärer. Det är mycket arbete och tar mycket tid men vi har samtidigt väldigt kul. Vilket är otroligt viktigt och också en av våra drivkrafter. Vi jobbar även med fler samarbeten med andra företag och det är viktigt för oss att de ska lira med våra värderingar. Att vi dessutom får möjlighet att jobbar i flera olika branscher är riktigt roligt och intressant.

Vad är er vision?
”Vi vill utveckla våra affärsområden med människor i fokus. Idag är vi tre starka personer med starka varumärken och stora nätverk. Vårt mål är att vi tre ska vara ett starkt varumärke. Vår vision är: För ett mänskligt näringsliv, där kraften i människor tas tillvara. Vi har erfarenhet av operativ och strategisk organisationsutveckling och ett brinnande intresse för att skapa hållbara förändringar. Vi vet hur viktigt det är med starka och väl förankrade värderingar, ett starkt ledarskap och en förmåga att ta hand om befintliga och potentiella medarbetare för att vara framgångsrik.

Vi har dessutom startat ett samarbete med CoachCompanion då Propellermodellen matchar vår affärsidé. Den är värdefull för oss och det är roligt att vi har fått in den så naturligt i vår verksamhet.”

Text: Maria Jonzon CoachCompanion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *