Månadens medarbetare i april 2018

Christine Suvanto

Founder and Owner
CoachCompanion Finland och Positive Soutions

 

I september 2012 genomförde CoachCompanion sitt första informationsseminarium i Helsingfors. 20 personerna kom, varav 10 senare anmälde sig till vår första diplomutbildning i Finland sex veckor därpå. Två av de 20, och 10, var Christine och Tom, hennes man.

Sen flera år tillbaka är nu Christine (och på senare tid även Tom) våra franchisetagare i Finland och driver CoachCompanion Finland.

Christine berättade senare för mig att de tagit fel på dag för infomötet och kommit dagen innan. Då bodde de i Hangö, två timmars enkel bilväg från Helsingfors. De fick köra hem och återvända dagen därpå. För till infomötet skulle de!

Denna händelse säger det mesta om Christine. Målmedveten, med stora visioner som hon vågar förverkliga. Och hon gör det med högsta kvalitet, lojalitet, glädje och omtänksamhet i bästa teamwork tillsammans med sin man Tom.

Bättre franchisetagare i Finland kan vi inte ha. Så glad för er!

Christina Lagnelius
Owner and founder

 

Christine har ordet:

Jag hade länge varit intresserad av coaching och att utbilda mig till coach, men utbudet på marknaden var mycket varierande. Hur sålla agnarna ur vetet? Eftersom kvalitet, professionalism och internationellt ackrediterad standard är av högsta vikt för mig, ville jag känna att jag valde rätt.

Till min glädje gick jag mycket frågvis på CoachCompanions informationsseminarium. Christina Lagnelius svarade tålmodigt på mina frågor och jag anmälde mig till diplomutbildningen, den första i Finland, år 2012. Utbildningen passade mig som handen i handsken. Det kändes rätt från dag ett. Fastän det ibland kändes pirrigt under utbildningen, var stämningen alltid trygg och positiv, vi övade, tränade och växte så det knakade.

Under åren har jag haft förmånen att arbetat med väldigt varierande och inspirerande arbetsuppgifter, inom många olika branscher, livsmedels-, bank-, logistisk och inom skolvärlden. Jobb där jag fått arbeta med fantastiska människor – chefer, direktörer, elever, pedagoger och medarbetare – där jag utbildat, utvecklat och utvecklats. Innan coachutbildningen arbetade jag som HR (personalchef), men från att mina främsta arbetsuppgifter varit personalens välmående, utbildning av personal och chefer, slog lågkonjunkturen till, med många hårda samarbetsförhandlingar och stora nedskärningar i personalstyrkan som följd. Det kändes inte bra att vara tvungen att sitta vid förhandlingsbordet, gång efter gång. Då gjorde jag det modiga beslutet att säga upp mig, bli företagare, något jag aldrig ens vågat drömma om. Det var även då jag började min coachutbildning, perfekt timing. Då vi under utbildningen coachade varandra, blev jag också säkrare i min roll som företagare.

Coachutbildningen var så kul så den lämnade jag aldrig. Idag driver jag tillsammans med min man Tom, CoachCompanion Finland, där vi coachar, utbildar, diplomerar och certifierar coacher. Vi utbildar också chefer, ledare och utvecklar organisationer. Vi arbetar både på svenska och finska.

Jag är mycket stolt och tacksam över att vi fått förtroendet att starta, bygga upp och utveckla CoachCompanion i Finland. Det är lätt att samarbeta över landsgränserna då vi delar samma mission, vision, värderingar, målsättningar och följer samma struktur, på vårt eget personliga sätt. Vi har tillit till varandra och stödjer varandra. Tillsammans är vi starka.

Idag finns vi i Hangö och Helsingfors, men vi utbildar i hela Finland. Just nu lever vi i en spännande tid, då vi precis i dessa dagar flyttar in i nya, större utrymmen i Helsingfors, precis intill Arabia och Iittala Design Center. Det gäller att vara äkta, walk the talk, att själv drömma och ta kliv mot egna mål, lite pirr.

Mitt arbete är min passion och arbetsdag är lyckodag!

3 tankar om “Månadens medarbetare i april 2018

  1. Mariann Rosendal says:

    Ärligt förtjänt!! Christine (och Tom) är de goaste människor man kan ha att göra med. Deras kurser – de få jag har haft möjlighet att delta i – har varit roliga och inspirerande. Jag vet flera som gått kurserna och i dagsläget nått sina mål, tack vare sina kunskaper i coaching. Lycka till i fortsättningen!

  2. Johanna Nilsson says:

    Stort grattis! Vilken resa du gjort – och gör. Häftigt, härligt och vackert. Varmt lycka till framåt med både coachingen, verksamheten och de nya lokalerna. Vi ses snart hoppas jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *