Månadens Coach september 2018

 Lasse Nygren vill  få tusentals att hitta sin inre glöd.

För drygt fem år sedan, när Lasse inte riktigt visste vad han verkligen ville jobba med, hoppade han på ett coachingprogram. Jag ville testa och se vad det gav och vi var folk med från hela världen.

”Där och då blev det tydligt för mig vad jag älskade och ville jobba med: Personlig Utveckling” Jag har alltid gillat det även innan jag visste att det var coaching. Jag startade därefter Longwind Coaching AB och påbörjade min utbildning till certifierad coach”, säger Lasse.

”Coachutbildningen har gett mig ett nytt liv. Jag gick från att fundera över vad jag ville göra till att vara absolut övertygad om att jag är på rätt plats. Livet känns meningsfullt. Det är fantastiskt att sprätta upp på morgonen och längta till jobbet. Gång på gång får jag bevis på att coaching fungerar och att folk kommer på sitt eget sätt att göra saker, på det sätt som känns riktigt bra. Det är min drivkraft. I mötet med både klienter och kunder har jag lärt mig att lyssna och förstå vad de säger och framförallt vad de menar men inte säger och utifrån det sätta ihop ett förslag som passar deras behov. 

Det är enkelt att möta folk. Ställ frågor och lyssna på svaren. Det ger mig ett lugn att använda coachverktygen i säljsituationer. Eftersom jag jobbar med personlig utveckling behöver jag inte kunna deras bransch. Jag fokuserar på människorna och deras utmaningar, individuellt och i grupp.

Jag vill också påstå att jag har blivit en bättre äkta hälft och pappa. Jag tar mig mer tid att lyssna på familjen och är mer närvarande. Och wow vad det ger mycket glädje tillbaka.

Vad gör du nu?

Just nu utforskar jag den webbaserade biten om hur jag kan coacha och hjälpa många människor samtidigt. Att folk ska kunna bli coachade, online, på den tid och plats det passar dem. Det spelar då inte heller någon roll var man befinner sig geografiskt, man kan bli hjälpt ändå, och såklart blir det en annan prisbild. Jag provar och utvärderar nu olika sätt för att få kunskap om vad folk gillar bäst. 

Jag är övertygad om att en stor del för att lyckas är att våga, testa, göra, följa upp och reflektera. Se det inte som ett misslyckande utan som ett test. Vad resultatet än blir så går det framåt. 

Jag håller också utbildningar i reflektiv förmåga, ett av de mest kraftfulla verktygen som finns för att utveckla ett effektivt arbetssätt. Samtidigt finns det också flera andra coachverktyg vi har nytta av när vi ökar vår förmåga att reflektera.”

Anledningen till att jag driver Longwind Coaching AB är för att jag själv har haft många utmaningar som chef, ledare och säljare. Och eftersom jag själv har utvecklats så mycket genom att bli coachad både online och personligen vill jag hjälpa chefer att skapa högpresterande och välmående team och säljare att verkligen lyckas.

Jag unnar ALLA att få uppleva känslan av inre iver och att få känna att man är på rätt plats och på rätt väg. Jag älskar verkligen utveckling och att just få se glöden i ögonen på folk samt kraften och friheten det ger dem. Det är riktigt härligt. 

 Vad är ditt mål och din vision?

Jag vill bli den mest anlitade ”High Performance” coachen i Sverige och samtidigt hjälpa väldigt många att nå framgång via online coaching. Då kan jag nå ut till många som kan välja att bli coachade när det passar dem. Jag ser också ett stort värde i att hitta likatänkande samarbetspartners för att tillsammans nå ut med vårt budskap om kraften i professionell coaching.

Jag är övertygad om att alla kan ha nytta av att bli coachade, att komma över sina hinder, göra saker på det sätt man själv vill och samtidigt må riktigt bra.

Därför vill jag hjälpa folk att utvecklas personligen och jag unnar som sagt alla att hitta sin kraftfulla inre glöd och energi! Det brinner jag verkligen för.

Läs mer om Lasse och Longwind Coaching på www.longwindcoaching.com

 

Text: Maria Jonzon CoachCompanion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *