Månadens Coach oktober 2018

Marie Wetterstrand

Jag vill slå ett slag för det coachande förhållningssättet. Jag vet vad det ger för resultat säger Marie Wetterstrand, Månadens Coach i oktober 2018.

Marie vet av erfarenhet att ett coachande förhållningssätt bidrar till att både ledare och  medarbetare ökar sin förmåga till att agera självständigt och utvecklas genom att ta mer ansvar för lösningar och möjligheter på arbetsplatsen.  Detta ger mervärden i hela kedjan för företaget, chefen, medarbetaren samt kunden. En mogen organisation med nöjda medarbetare får alltid i mycket större utsträckning bättre upplevd upplevelse och resultat bland sina kunder menar Marie.

”När jag började min coachutbildning hade jag en ledande position i det företag jag jobbade på och ville utveckla mig själv och som ledare och få på papper att jag hade ett coachande förhållningssätt, sedan att få fler verktyg att använda i min ledarskapslåda.  Jag hade också under en tid känt att jag ville något mer och att det de senaste 10 åren skavt lite. Detta skavande visade sig bla vara att jag inte gett mig tid och förstå vad som var viktigt för mig, vilka mina värderingar var etc ” säger Marie. ”Tanken när jag började utbildningen var inte att ha ett eget företag och gå från trygghet och schysst lön. Men jag gick tillbaka till skavandet. Varför kände jag mig inte riktigt lycklig? Varför var det tungt att gå till jobbet i perioder? Det blev väldigt enkelt att ta steget att starta eget när jag väl hittade mina pusselbitar. Det blev självklart när jag förstod mina egna värderingar, min vision och min mission. Jag kom bl a framtill att frihet var en av mina värderingar inte trygghet. Att kunna styra min egen tid var också viktigt.”

”Det visade sig få en mycket större betydelse för mig än vad jag initialt kanske förstod när jag började utbildningen. Numera driver jag företaget Way2Grow där jag hjälper andra leva och leverera fina och större resultat som gör både medarbetare, kunder samt aktieägarna nöjdare och jag hjälper ledare att utveckla en mer balanserad och hållbar organisation. Jag har idag förmånen att få vara med i organisationer och både coacha och vara mentor till deras ledare. Jag genomför olika workshops för både ledare och personal inom bl a värderingsarbete, medarbetarskap och att skapa engagemang. Det är ett fantastiskt jobb att hjälpa andra. Att få hjälpa ledare att förstå sig själv och sedan ge verktyg för att utveckla deras organisation. Det är genomgående hos samtliga ledare jag coachat att alla säger att tiden för reflektion; som vi gör tillsammans; ger dem så mycket och att de via mina frågor behöver utforska sina egna svar.  Några av mina uppdrag finns idag bl a hos UD, att coacha enhetschefer i en kommun och jag har precis påbörjat ett samarbete med Huddinge Hockeys damlag där jag ansvarar för deras mentala träning.”

”Jag har precis varit med i ett större bokprojekt där entreprenörskvinnor i norden fått möjlighet att delge sin historia och vad som har lett till att de idag gör det de brinner för. I mitt kapitel pratar jag mycket om ledarskap och ger handfasta tips och verktyg för att skapa ett ledarskap i världsklass.”

”Min vision är att utveckla ledare i världsklass genom att skapa en engagerad och stark kultur i organisationer och min mission är att stärka och bygga ledare att skapa vinnande team som gör det möjligt för sina organisationer att utvecklas och växa” säger Marie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *