Månadens Coach juni 2018

Månadens Coach
Jenny Johnsson

Jenny har tagit sitt livs största beslut och satsar nu fullt ut på det som får
henne att vibrera av energi och glädje.

Jenny Johnsson insåg styrkan i coaching efter att hon själv hade blivit coachad och blev då övertygad om att coaching skulle vara ett bra komplement till hennes konsultationer i Feng Shui. Jenny är idag rektor på Nordic School of Feng
Shui och hon driver två egna företag varav det ena är Invite Flow där hon erbjuder konsultationer i Feng Shui och coaching. ”Jag vill ge människor verktyg, insikter och kunskap att förbättra sina egna liv”, säger Jenny. ”Diplomutbildningen var en riktig
aha-upplevelse. När jag blev coachad förstod jag att hela ansvaret låg på mig och att det är jag som skriver min egen karta. Vi kan göra medvetna och aktiva val och det har jag inte varit medveten om tidigare. Dessutom blev jag otroligt förtjust i min grupp och utbildarna. Utbildarna höll hög klass med deras kunskap, deras närvaro, tro på oss och att de såg oss som stora
personer. Att för en gångs skull bli sedd som en stor människa hjälpte min självkänsla. Gruppen var underbar och tillstånd smittar. Vi hade en fantastisk dynamik i gruppen och det var härligt att få vara i den miljön två dagar i månaden. Jag var inte medveten om hur mycket vi kan påverka våra liv. Ingen annan ska bestämma över mitt liv. Det är så lätt att anpassa sig efter samhällets normer, att jag som kvinna och småbarnsförälder borde jobba 8-17 etc. Jag insåg att det viktiga är
att vara glad. När jag vibrerar av energi som gör mig glad betyder att jag gör rätt. Förut trodde jag att det vara en så en hobby skulle kännas. Men nu vet jag att det är ju det jag ska jobba med. Jag fattade ett av mina största beslut och det var att lägga
ner min verksamhet som dagmamma. Det har varit en fantastisk period att få vara med mina barn så mycket. Men nu är de större och det var dags för oss alla att gå vidare. Livet är viktigt och jag har fått verktygen för att påverka och göra min val.”
Jenny går certifieringsutbildningen som är en helt annan upplevelse för henne. ”Nu går vi från fantasi till att bli mer konkreta. Hur ska jag ta det här vidare för att kunna leva på det?” säger hon. ”Allt från hur vill jag jobba? Hur ska min logga se ut? Hur
ska jag paketera mina produkter? Steget från diplomutbildningen blev väldigt tydligt för mig. Från egen vinning till ett mer professionellt förhållningssätt. Jag vill leva på det här tillsammans med bland annat mina Feng Shui konsultationer”

Hur väver du ihop coachingen med Feng Shui?
Genom planskiss ihop med kompass kan jag se om det finns en obalans i hemmet. Med hjälp av de coachande frågorna kan jag vara tuffare och mer utmanande mot mina klienter. Vad är du villig att satsa för att få en förändring? Coachingen har gett stora effekter i mitt Feng Shui arbete. Jag vågar sätta huvudet på spiken och får in det som klienterna ofta inte själva sätter ord på. Effekten av det blir att kunderna tackar ja till en konsultation. Inom Feng Shui arbetar vi med en Ba gua som påminner om livshjulet från coachingen. Det gör att jag snabbt kan se var jag kan gå in och coacha. Men också att följa upp det vi gör för att skapa balans i hemmet genom att coacha klienterna att förändra sina tankar och göra mer aktiva val. Även om en Feng Shui konsultation är gjord, så finns det en stor fördel för personen som bor i hemmet att bli coachad. Då kan jag nå personen på djupet (den riktiga kärnan), och få personen att vilja ändra beteende och tankar som gynnar personen framåt i livet. Valen kommer att bli enklare. Hemmet är en förlängning av hur vi mår. Vi brukar prata om att rensa i röran inom Feng Shui. Med Feng Shui och coaching kan vi rensa upp både i det yttre och inre. När jag coachar använder jag min kunskap från Feng Shui. Jag öppnar upp och sluter energier runt klienten och speglar klienten vilket resulterar i att klienten ofta får snabbare tillit till mig som coach.

Jenny har även deltagit i påbyggnadsutbildningen Det coachande ledarskapet med propellermodellen och även det blev en riktig aha-upplevelse. ”Där förstod jag att jag är superbra som ledare och coach men jag behöver jobba mer på att vara tydlig som chef. Om jag översätter det till mitt eget företag så behöver jag vara tydligare i min kommunikation utåt om t ex kostnader. Det är viktigt att ha alla bladen (chef, ledare och coach) om vi vill nå våra mål. Tidigare har jag sett chefsdelen, att peka
med hela handen, som något dåligt men nu vet jag hur viktigt den delen är i helheten.

Vad är din vision för framtiden?

”Just nu väntar jag på min bok som kommer ut under sommaren. Den heter Feng Shui Flow – skapa hållbar inredning och jag har skrivit den tillsammans med Susanna Utbult. Jag älskar att inspirera så jag vill fortsätta att skriva böcker. Jag vill även ha föreläsningar om Feng Shui och coaching. Jag vill nå ut på ett globalt plan. Jag vill bli en offentlig person som med min kunskap kan inspirerar andra till ett bättre liv. Vi kan påverka så mycket själva men som många är omedvetna om. Jag vill också skaffa mig det flöde av pengar jag behöver för att kunna leva på det sättet jag vill göra. Jag vill ge människor verktyg som är användbara mer än en gång. De ska kunna användas hela livet så att de kan göra förändringar i sina liv för att få en mer gynnsam framtid. Att kunna se och känna igen en tanke eller situation innan den händer och
skapa det vi faktiskt vill ha. Medvetenhet och kunskap gör att vi enklare kan ta oss framåt i rätt riktning. Jag vill att människor
ska känna meningsfullhet i livet.”

Text: Maria Jonzon CoachCompanion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *