Månadens Coach i april 2018

Magdalena Lindhard har ett intensivt arbete i högt tempo och små barn. Hon har gått från känslan av att aldrig känna sig tillräcklig till att ha hittat ett hållbart förhållningssätt i livet. Magdalena hade många frågor och funderingar om sig själv och sitt liv. Resan   startade med att jag frågade mig själv om jag var nöjd med mitt liv. Lever jag   mitt liv fullt ut? Finns jag på rätt plats? Jag lever ett liv med många bollar i luften och kände att jag behövde bromsa till och fundera över vem jag är och vad jag vill, säger Magdalena Lindhard.

I juni förra året var alla dessa frågor obesvarade. Coachingen kom in vid rätt tidpunkt i mitt liv. Jag hittade alla svar som jag letade efter och jag kommer att fortsätta utvecklas och komma fram till nya insikter. Det har hänt så mycket i mitt liv på kort tid. Tacksamhet och lycka sprudlar inom mig.

Varför valde du att gå en coachutbildning?

Jag ville något mer. Jag ville något nytt. Hitta mig själv. Hitta balansen. Hitta lugnet. Hitta mina inre styrkor. Utmana mig själv. Hitta passionen och förverkliga alla mina innersta drömmar om att hitta drömjobbet och leva fullt ut efter mina värderingar.

Idag jobbar jag med marknadsföring och försäljning inom hotellbranschen. Det är en expansiv bransch med högt tempo. Jag brinner för att träffa människor, nätverka, bygga upp nya relationer och hjälpa mina kunder med olika lösningar. Det var Johnny Ganeryd på CoachCompanion som tipsade mig om diplomutbildningen. Jag såg det inte själv men han såg att det skulle passa just mig. Han kom vid rätt tidpunkt i mitt liv då jag behövde en hjälpande hand som mest. Jag funderade och lyssnade till min inre röst som talade om för mig att våga utmana mig sig. Det blev ett solklart val för mig. Jag valde mig själv. Jag skulle gå diplomutbildningen och prova mina vingar, säger Magdalena.

Vad har diplomutbildningen gett dig?

Jag har lärt känna mig själv på en helt annan nivå. Jag förstår mig själv och mina behov. Jag har aldrig tidigare prioriterat mig själv men nu förstår jag verkligen vikten av att sätta mig själv främst för att kunna hjälpa och finnas där för andra runt omkring mig.

Stressnivån sjönk otroligt mycket. Tidigare kände jag mig aldrig tillräcklig. Jag hade ständigt känslan av att inte räcka till. Jobb, små barn, föräldrar, släkt, vänner och ett hus. Det är något magiskt med det coachande förhållningssättet. Nu är det jag som är i fokus. Det handlar om mitt liv och hur jag vill leva fullt ut i nuet, här och nu. Diplomutbildningen var helt fantastisk och värd varenda sekund. Jag har hittat ett hållbart förhållningssätt för att inte bränna ut mig. Stressen ligger på en positiv nivå för att kunna klara av det jag gör i vardagen. Jag kan hantera den på ett fantastiskt sätt. Jag lever mer i nuet och kan balansera, stanna upp och tänka till och ta saker som de kommer. Jag har fått fantastiska verktyg. I mitt fall gjorde det en stor förändring i min vardag och i hela mitt mindset. Jag hittade mig själv och mina behov som jag inte skäms över att prioritera.

Vad gav Det coachande ledarskapet och propellermodellen dig?

Jag använder propellern dagligen. Jag kommer använda verktygen i resten av mitt liv. Jag har hittat balansen med det coachande förhållningssättet och mellan rollerna som chef, ledare och coach. Jag är trygg i mig själv och har större förståelse för mina kollegor. Jag stannar upp, lyssnar och tar mig tid att höra efter och frågar ”Vad kan du göra istället?”, ”Hur har du gjort tidigare vid liknande situationer?”, ”Vilken support behöver du för att lyckas med uppgiften?”. Det känns fantastiskt att lyssna, inspirera och motivera, se andras storhet och potential.

Vad har utbildningarna mer gett dig i din yrkesroll?

Mina möten med kunder har förändrats och många kollegor upplever att jag har förändrats. Jag är mer här och nu. Jag lyssnar verkligen. Jag lyssnar inte på mina egna tankar utan kundernas behov är i fokus och utifrån kunden gör jag rätt bedömning i förhandlingar och lösningar. Jag ger tid till att utforska kundernas behov och har tillit till deras förmåga att ha svaret på alla sina frågor.  Jag går lugnare in i ett möte idag. Jag jobbar med många olika arbetsuppgifter. Jag ansvarar för marknadsföringen och försäljningen för fyra hotell i Malmö, Landskrona och Helsingborg, festvåningar på Landskrona Slott och cateringbolag Catera AB som driver Barsebäck Golf och Konferensrestauranger sedan första januari.  Nya projekt, uppgifter och marknader kommer in hela tiden. Coachingen hjälper mig att hitta rätt balans och acceptansen. En sak i taget. Att göra allt mer medvetet. Det är mer mitt äkta jag som kommer in i rollen när jag kommunicerar nu. Det är ett givande jobb och jag får så mycket tillbaka från alla möten, nätverkande och kundträffar.

Vad mer har det gett dig?

Jag blev Ett med coaching och upptäckte en talang inom mig. Jag brinner för detta, är bra att coacha och leda andra till att hjälpa sig själva.  Jag är överlycklig att jag har hittat något som jag brinner för och vill ha mer av. Jag kommer aldrig att sluta utvecklas. Jag tror på alla innersta styrkor som finns hos alla. Diplomutbildningen ledde mig direkt till certifieringsutbildningen. Det var ingen tvekan att jag skulle utmana mig ännu mer. Utbildningarna har bekräftat att jag räcker till mycket mer än jag trodde från början. Allt är möjligt. Jag har blivit en bättre utgåva av mig själv och det är jag stolt över.

Vad har det gjort för skillnad för andra runt omkring dig?

Jag är väldigt social och tycker om människor. Nu tittar jag på människor från ett annat perspektiv. Jag hade en tendens att värdera fort men nu är jag mer värderingsfri i mötet med andra. Alla människor har något fantastiskt inom sig. Jag strävar efter att hitta det unika och annorlunda i alla jag möter. Nyfikenheten inom mig är större än vad den har varit tidigare. Viljan att lära känna människor på ett annat sätt. Utmaningen är om jag möter någon med helt andra värderingar men vi kan acceptera varandra och hitta någonting som är gemensamt. Det är så befriande att försöka hitta det fina och unika i varje individ. Livet är mycket enklare och mina möjligheter att hjälpa ännu fler ökar.

Vad är din vision och ditt nästa steg?

Drömmen är att jobba som coach resten av livet. I det finns min passion och ett syfte att bidra till en bättre värld. Jag är nöjd och tacksam för att jag är den jag är idag. Jag har vågat satsa på mig själv och min egen utveckling.

Jag går certifieringsutbildningen nu och jobbar kvar som Marknadsansvarig & försäljningsansvarig på Thanda AB. Samtidigt var det en självklarhet att starta en enskild firma, Lindhard Coaching & Consulting som redan fått sina första klienter. Det var första steget. Mitt nästa steg är att leva livet fullt ut efter mina värderingar och dela med mig hur viktigt det är att tro på sig själv.

Certifieringsutbildningen har förändrat mitt liv. Allt är mycket klarare, jag vet verkligen vart jag är på väg och vad jag vill. Det är aldrig försent att hitta det man älskar och brinner för, hitta passionen och leva ett lyckligt och meningsfullt liv. Jag har dessutom fått många fantastiska nya vänner som jag hoppas hålla kontakten med för resten av mitt liv, säger Magdalena Lindhard.

 

Text: Maria Jonzon CoachCompanion

 

2 tankar om “Månadens Coach i april 2018

    • Christina says:

      Hej Maria,
      Roligt att du uppskattar texten om Månadens coach – Magdalena och att du vill dela vidare. Tack för det. Jag föreslår att du använder google translate (se till att du har senaste versionen), den gör en bra översättning, ev. kan du behöva korrigera endast några ord. Jag har läsare som inte förstår ett ord svenska och som klarar sig bra med det. Lycka till. kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *