Ditt inre glastak

När viljan inte räcker till

 

Har du varit med om att du, trots goda föresatser och stark önskan, inte får till något genombrott. Det är som en osynlig kraft håller dig tillbaka, gör dina handlingar kraftlösa eller får dem att utebli helt.

Som coacher vet vi att det rör sig om sabotörer, gremlins, inre kritiker, det är inte bara kärt barn som har många namn,

 

Vi har slagit i vårt inre glastak. Vi ser vart vi vill genom det genomskinliga taket, det hägrar där ovanför oss och vi har såklart kapaciteten att nå dit. Men taket ligger där, starkt och stabilt. Våra inre röster är starkare än vår vilja. Inre röster som säger – ”det klarar du aldrig, det har du inte klarat förr så varför nu, du är inte bra nog ” eller allt möjligt annat som träffar vår akilleshäl med millimeterprecision.

 

Känns det igen? Alla har vi våra sabotörer så du är i gott sällskap. Frågan är snarare – vad gör vi åt dom?!

 

Blunda! Slå dövörat till. Det är en naturlig reaktion. Det här är ju inte kul! Hjälper det? Åh nej

 

Kriga! ”Jag ska minsann vinna över mina sabotörer”! En metod som kanske kan vara framgångsrik men kräver väldigt mycket energi. Och kamp.

 

För det finns faktiskt mycket enklare och effektivare metoder. Det här är en: Gå rakt in i spänningen. Spänningen mellan dig/din önskan och sabotörerna. Blunda inte, fightas inte. Lyssna in vad de säger (oja, vi har många sabotörer av varierande slag), och tillåt dig att känna in dina egna känslor. Uttryck dem, se till att få ur dig dem. Prata med nån du har förtroende för eller skriv ner (läs gärna mitt blogginlägg om de magiska effekterna av att skriva från 9.9.18). Dagligen! Precis allt. När du skriver behöver du inte bekymra dig om vad andra ska tycka. Töm dig på allt – alla känslor av ilska, sorg, skam, förtvivlan. Sabotörernas invändningar, dina invändningar. Allt! Se det som en process, i början är det kanske mycket frustration du behöver skriva av dig, sen mattas det och du kan mer acceptera situationen som den är och tom möta sabotören med ett coachande förhållningssätt. Precis som du kan välja att möta dina medmänniskor med ilska eller med medmänsklig villkorslös kärlek kan du välja hur du möter dina sabotörer.

 

Detta, om något, är inte bara ett effektivt sätt att nå igenom ditt inre glastak, det är också en otrolig kraftfull utvecklingsresa i personlig mognad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *