Det blir inte alltid som jag tänkt mig….

Ops! Blev det inte fel rubrik nu? Det finns ju t.o.m. böcker som har titeln Det blir alltid som du tänkt dig. Tankens kraft och allt det där. Jovisst, jag vet. Fast samtidigt tror jag också det finns så mycket mer än vad som finns i våra begränsade medvetna hjärnor. En slags universell kraft som guidar oss med osynliga trådar. Ibland vänligt, ibland rätt hårdhänt. Och inte alltid in på så roliga men ack så värdefulla och lärorika vägar.

 

Förra onsdagen hade jag t.ex. tänkt fira Alexandra som klarat sin muntliga ACC examen med råge. Skumpa och god middag. Men vad blev det istället? Min husdoktor skickade iväg mig med remiss till akuten samma eftermiddag. Varför så bråttom? Jag ska i alla fall vara hemma till middan, var min inställning.

 

Var jag det? Oh nej, kvarhållen i två dygn och undersökt från vänster till höger. Propp i lungan konstaterad. Inte direkt att leka med. Inte livshotande heller hoppas jag. Om jag sköter mig, dvs. absolut ingen överansträngning.

 

Så istället för middag med skumpa och sen jobba som vanligt har jag tränat på att ta det ännu lugnare. Ännu mer luft i almanackan.

Tur att jag har ett företag som klarar sig utan mig. Att jag varit så klok att jag byggt ett företag som är hållbart med dedikerade medarbetare.

 

Barn o barnbarn bistår mig för stunden med det praktiska och kreativt sällskap.

Det lugna tempot skapar utrymme för nya kreativa tankar och idéer, tydligare prioriteringar och därmed medvetna val.

 

Och som grädde på moset treåringen som out of the blue utbrister: Jag älskar att vara med dig mormor.

Det blir inte alltid som jag tänkt mig

Det blir så mycket bättre 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *