Om CoachCompanion

Om CoachCompanion

 

 

CoachCompanions utbildningar bygger på många års coacherfarenhet, både i Sverige och internationellt. Och vi använder oss av våra egna unika modeller och koncept. Vi vet att professionell coaching gör skillnad och därför vill vi dela med oss av vår kunskap och erfarenhet till så många som möjligt.

Högsta kvalitetsnivå och seriositet tar våra kunder och kursdeltagare för givet. Vi är ett av Sveriges äldsta coachföretag och en av ytterst få svenska coachutbildare som fått förtroendet av ICF (International Coach Federation) att själva internationellt certifiera våra deltagare. Glädjande är att vi också uppskattas för vårt personliga engagemang och bemötande. Liksom vår inspirerande och tillåtande atmosfär.

Ta en titt på vårt utbud. Här finns något för alla.
Vi garanterar att du inte blir besviken.

Huvudkontoret finns i Malmö, öppna utbildningar erbjuds fn. i Malmö, Stockholm, Göteborg, Helsingfors och intensivutbildningar utomlands. Företaget är under stark utveckling både när det gäller nya koncept och tillväxt.

Vision

Vår vision är Coaching för alla. Vi vet vilken skillnad professionell coaching kan göra i människors, och företags, liv. Och inte bara det. Ett coachande förhållningssätt förbättrar kommunikationen, utvecklar relationer och främjar samarbetet. Vi brinner därför för att göra coachverktyg tillgängliga för så många som möjligt. Därför har vi utbildningar av olika slag och inriktning – allt från två dagars kurs som vänder till en bred publik till Coachande Ledarskap som endast är öppen för chefer och ledare. Våra publikationer sprider också information om professionell coaching och gör kunskapen lättillgänglig och kostnadsfri.

Vår mission är ”Vi förändrar Världen”

Kan vi förändra en persons liv har vi förändrat den personens värld. Det i sin tur ger ringar på vattnet i den personens omgivning. Kan vi förändra två personers liv är det dubbelt upp. En del hisnar och tycker vår mission är att ta för stora ord i sin mun. Vi ser det i stället som att vi alla kan förändra världen till det bättre – här och nu. Genom att göra medvetna val. Alla kan bidra på något sätt, vi bidrar med det vi tror på och det vi kan

Vår värdegrund vilar på 3 P – vi är personliga, passionerade och professionella

Oavsett vem du möter hos oss så möter du en person, inte bara en medarbetare med viss titel. Vi vill leva som vi lär, i coaching handlar det om att finna den enskilda personens unikitet. Det vill vi själva ta vara på hos våra medarbetare. Vi har alla passion för det vi gör, oavsett funktion. Det innebär, att vi brinner för det vi håller på med, vi älskar verkligen det vi gör. Det gör att vi har energi i det vi sysslar med och gör därför gärna också det lilla extra. Det här är en viktig drivkraft som vi värdesätter mycket högt.
Vi är professionella, dvs. vi kan det vi håller på med. Vi kvalitetssäkrar verksamheten kontinuerligt och arbetar hela tiden med ständiga förbättringar.

Vi utvecklar personer och organisationer med coaching som främsta verktyg

Idag har många företag adderat till coaching till sin övriga verksamhet. Vi sysslar enbart med professionell coaching. Det är mer än tillräckligt för oss.

ChrIstina LagneliusChristina Lagnelius
Grundare 

”Jag har alltid låtit min passion avgöra mina val. Så även i yrkeslivet. Jag brinner för det vi arbetar med och den uppgift vårt företag har.

Personlig utveckling och verksamhetsutveckling har varit min röda tråd genom hela yrkeslivet. Som nybakad socionom blev mitt första jobb att bygga upp en ny handikapp organisation från grunden. Föreningen hade fått ett anslag som skulle räcka i 9 månader till lön åt mig, så jämsides med uppbyggnad av verksamheten fick jag söka pengar för att jag själv skulle kunna arbeta vidare. Jag stannade några år och då var föreningen väl utvecklad och det var dags för mig att gå vidare. Till en annan frivilligorganisation men desto mer anrik – Svenska Röda Korset. Efter något år blev jag ansvarig för den frivilliga sociala verksamheten i Sverige och min uppgift blev att utveckla verksamheten under en period då frivilligarbete ansågs ta jobbet från folk. Även frivilligverksamhet behöver organiseras och skötas professionellt och jag gjorde studie resor både till USA och England för att se och lära. Där fanns lång och gedigen erfarenhet av just det jag sökte och som jag tog med hem. Vilket har förverkligats även långt efter jag lämnade organisationen.

Jag engagerade mig också själv i olika frivilliguppdrag, bl.a. som häktesbesökare och övervakare.

Med fyra småbarn under fem år var ett heltidsjobb med många resor inte lockande längre. Jag startade eget och har sedan dess arbetat med olika former av utbildningar, workshops och seminarier. På 90 talet var den nya trenden Livs och karriärutveckling och jag var starkt engagerad i det på olika sätt – det man idag kallar karriärcoaching eller outplacement. Som organisationskonsult arbetade jag också mycket med ledar- och grupputveckling tills jag runt 2000 fick upp ögonen för en ny trend – coaching!

Det har hänt så fantastiskt mycket under de dryga 10 år som coaching gjort sitt intåg i Sverige och vi kan bara sia om utvecklingen framöver.

Jag är övertygad om att vi bara sett början. Professionell coaching är så kraftfullt och verktygen är så geniala då de går att applicera i stort sett i alla sammanhang. Det finns fantastiska möjligheter att nischa sig för alla som vill engagera sig i coaching. Tillsammans förändrar vi världen!”