Corporate Social Responsibility

CoachCompanion investerar i Hungerprojektet

Corporate Social Responsibility

Magdalena Jennstål

Magdalena Jennstål, Insamlingsansvarig, Scouterna

”Hungerprojektet coachar människor att hitta lösningar så att de med egen kraft kan ta sig ur fattigdom. Jag har alltid varit medveten om att detta är enda vägen för ett hållbart bistånd. Men efter att ha gått CoachCompanions utbildning förstår jag på riktigt hur detta är möjligt och hur enorm kraften är i det coachande förhållningssättet. Utbildningen har ändrat mitt sätt att leva, se på mig själv och andra. Denna fantastiska gåva gör mirakel, som t.ex. att avskaffa fattigdom och jag önskar att alla människor i hela världen hade möjlighet att få gå denna utbildning, tänk vad som skulle hända då”…         

CoachCompanion har valt att ta ett socialt ansvar genom att sponsra Hungerprojektet, vars syfte är att avskaffa hunger. Hungerprojektet är en internationell organisation som verkar genom hjälp till självhjälp. Här finns verkligen ett coachande förhållningssätt – en djup tilltro till lokalbefolkningens förmåga att lösa sina egna utmaningar och åstadkomma varaktiga förbättringar.

CoachCompanion sponsrar Hungerprojektet dels med att erbjuda deras medarbetare plats i våra öppna utbildningar och dels med ekonomiska medel. Varje diplomutbildning vi startar bidrar med projektpengar för att kunna starta ett nytt Women Leadership program i något av Hungerprojektets projektländer. Det är tydligt bevisat, att det är satsning på kvinnors ledarskap som skapar resultat.

Du som deltagare i något av våra diplomprogram bidrar således till att dina medmänniskor i andra delar av världen får support att skapa bättre förutsättningar. Barnen får gå och lägga sig mätta i stället för hungriga. Kvinnor blir entreprenörer och förtjänar egna pengar. Tillsammans skapar vi en bättre värld.

Benin

Från att inte ha varit något är jag nu efter att ha deltagit i Hungerprojektets utbildningar ordförande i vår grupp, viceordförande i styrelsen för Kissameys epicenterfond, driver ett företag och tjänar pengar. Nu förstår jag verkligen vidden av orden vi sjunger varje dag: Förändrad inställning, ledarskap, vision, engagemang, att dela med sig”

Mary Ballovi, mor till fem barn i byn  Kissamey i Benin.

Hur det går till? Se denna 8 minuters video
Vill du själv bli sponsor? Kontakta hungerprojektet